Як зробити яблучну карамель

Чому не виходить цукрова карамель?

Справа в тому що лопаткою ви порушуєте структуру цукру, і він відразу починає кристалізуватися. Тому наберіться терпіння і не чіпайте сироп, поки він не знайде насичений бурштиновий колір. При приготуванні карамелі на основі цукрового сиропу дуже важливо нагріти його до потрібного стану.

Що робити, якщо не вийшла карамель?

Якщо карамель кристалізується, то справа в цукрі, наприклад, недотопився, можна спробувати змінити силу газу або зробити в іншому посуді. Ще можна спробувати пошукати цукор з дрібнішими крісталами. Я завжди масло кімнатної температури додаю вже в карамель t 35-40, що охолола деглазовану вершками карамель.