Як правильно зробити брагу

Класичний рецепт браги На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.

Як правильно зробити брагу на цукрі?

Запускаємо бродіння

  1. У ємність заливаємо воду.
  2. У воду засипаємо цукор.
  3. Ретельно перемішуємо цукор лопаткою.
  4. Висипаємо на поверхню розчину дріжджі.
  5. Закриваємо бродильну ємність кришкою із гідрозатвором. Бродіння почалося!

Як самому зробити брагу?

Етапи приготування Підігрійте воду до 50–60 °C, додайте варення, перемішайте до однорідної маси і охолодіть до 30 °C. Розведіть дріжджі, додайте їх у ємність із майбутньою брагою. Додайте|добавляйте| цукор і добре перемішайте. Встановіть на бродильну ємність гідрозатвор і залиште на 5-9 днів у темному теплому місці.