Класичний рецепт браги На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.
Як правильно зробити брагу на цукрі?
Запускаємо бродіння
- У ємність заливаємо воду.
- У воду засипаємо цукор.
- Ретельно перемішуємо цукор лопаткою.
- Висипаємо на поверхню розчину дріжджі.
- Закриваємо бродильну ємність кришкою із гідрозатвором. Бродіння почалося!
Як самому зробити брагу?
Етапи приготування Підігрійте воду до 50–60 °C, додайте варення, перемішайте до однорідної маси і охолодіть до 30 °C. Розведіть дріжджі, додайте їх у ємність із майбутньою брагою. Додайте|добавляйте| цукор і добре перемішайте. Встановіть на бродильну ємність гідрозатвор і залиште на 5-9 днів у темному теплому місці.