Коли приймають калину

Ягоди та сік калини застосовують при лікуванні застуди, кашлю, виразки шлунка та 12-палої кишки, при коліті, хворобах печінки, ревматизмі, при внутрішніх кровотечах.20 жовт. 2021 р.

Коли краще приймати калину?

Найкраще вживати свіжу калину, в чаї чи морсі, або заморозити її на зиму — тим більше, саме у холодний період ця ягода буде особливо корисною.

Чи можна їсти калину у сирому вигляді?

У сирій калині багато бета-каротину, є рибофлавін, пантотенова та фолієва кислоти, калій, хлор, магній, кальцій, марганець, молібден, залізо, філлохінон (вітамін К) та багато інших корисних речовин. Зокрема, у калині міститься півтори добові норми аскорбінової кислоти. Збережена копія