Хто не може їсти червону ікру: список людей, яким краще утриматися від цього продукту

Червона ікра є висококалорійним і водночас поживним продуктом, багатим на білки, жири та вітаміни. Одинадцять крихітних яєчок ікри – справжній концентрат сік. Проте, не всім рекомендується вживати червону ікру з низки причин.

По-перше, людям, які страждають на захворювання шлунка і кишечника, слід обмежити або повністю виключити червону ікру зі свого раціону харчування. Занадто інтенсивний смак та агресивні кислоти ікринки можуть викликати подразнення шлункової слизової оболонки та залучитися до запального процесу.

По-друге, вагітним жінкам не рекомендується вживати червону ікру через її високий вміст ртуті. Цей важкий метал відіграє важливу роль у розвитку плода, але при надмірному вживанні може завдати шкоди здоров'ю малюка та викликати серйозні побічні ефекти.

Також людям, які страждають від алергічних реакцій, слід бути обережними при вживанні червоної ікри. Через специфічну білкову структуру, ікра є сильним алергеном і може викликати негативні симптоми: від алергічного риніту та кропив'янки до анафілактичного шоку.

Ім'яВікПідлога
1Іван30Чоловічий
2Олександр25Чоловічий
3Марія35Жіночий
4Олена40Жіночий

Червону ікру небезпечно їсти алергікам і людям, які страждають на цукровий діабет другого типу, ожирінням та хворобою нирок.

Чому шкідливо їсти червону ікру?

Червона ікра дуже корисний продукт, але він не підходить для щоденного вживання, так як велика кількість з'їденої ікри може призвести до різних проблем із ШКТ. Також у складі багато солі, яка затримує воду, що призводить до набряклості та порушення обміну речовин..

Коли не можна їсти ікру?

Експерт попередила, що ікра – Дуже солоний продукт. З цієї причини її не можна їсти людям, які страждають на атеросклероз, ішемічну хворобу серця та гіпертонію. Крім того, ікра вважається сильним алергеном і навіть невелика порція може спричинити алергічну реакцію.

Як червона ікра впливає на печінку?

Червона ікра корисна для печінки. «У 100 г червоної ікри міститься до 90% добової норми холіну, – розповіла Юлія Чехоніна. – Холін сприяє регенерації пошкоджених клітин печінки та зниженню ризику утворення жовчних каменів.». Найкраща червона ікра крім безпосередньо ікри містить лише сіль.

Як правильно їсти червону ікру?

Нормальна кількість ікри за один вечір – чайна ложка. – Будь-який продукт із великим вмістом жиру чи білка треба вживати разом із корисним гарніром, – Пояснила дієтолог. Так, цей продукт можна їсти разом із свіжими листовими салатами чи овочами.