Що очищає пиво – 5 методів очищення їх особливості

Пиво — один із найпопулярніших напоїв, що вживається у багатьох країнах світу.

Однак багато хто не замислюється над тим, як відбувається процес очищення пива. Очищення пива є важливим етапом його виробництва та дозволяє видалити з напою небажані речовини.

Найбільш популярними методами очищення пива є фільтрація та осадження. Фільтрація відбувається за допомогою спеціальних фільтрів, які видаляють із пива залишки дріжджів, хмелю та інших речовин. Осадження, у свою чергу, ґрунтується на використанні природних осадників, які притягують та видаляють тверді частинки з пива.

УпорядникОчищувані компоненти
ЯчміньПил, забруднення
ВодаМінерали, хлор, бактерії
ХмільБітерні речовини, олії
ДріжджіЦукор, алкоголь, що зброджується
ФільтриЗважені частки, тверді частки
Природне осадженняЯчмінні крохмалі, протеїни

Дослідження японських вчених показали, що регулярне вживання пива здатне знизити ризик таких захворювань, як рак шлунка та рак стравоходу, у 2-3 рази. Пиво сприяє очищенню сечоводів, промиває нирки та перешкоджає утворенню каменів..28 черв. 2012 р.

Що виводить пиво із організму?

Пиво, потрапляючи в організм, розщеплюється в шлунку, основна частина надходить у кров, звідки надалі диханням – у печінку. Решта виходить із сечею та диханням. Хмільні напої, через низьку міцність, швидко проникають у сечовий міхур.

Що можна вилікувати пивом?

Вживання одного літра пива забезпечує постачання половини денної норми магнію. Теплий напій народні лікарі рекомендують використовувати у лікуванні бронхіту, ангіни, простудних захворювань, що супроводжуються сильним кашлем.

Яка користь від пива?

Оскільки в ньому містяться вітаміни В1, В2, РР, воно корисне для шкіри та волосся. Також пиво покращує травлення, оскільки гіркота хмелю стимулює виділення жовчі та шлункового соку. Ну а антиоксиданти, що містяться в пиві, покращують не тільки стан травного тракту, а й зір, а так само серцеву діяльність.