Пиво — один із найпопулярніших напоїв, що вживається у багатьох країнах світу.
Однак багато хто не замислюється над тим, як відбувається процес очищення пива. Очищення пива є важливим етапом його виробництва та дозволяє видалити з напою небажані речовини.
Найбільш популярними методами очищення пива є фільтрація та осадження. Фільтрація відбувається за допомогою спеціальних фільтрів, які видаляють із пива залишки дріжджів, хмелю та інших речовин. Осадження, у свою чергу, ґрунтується на використанні природних осадників, які притягують та видаляють тверді частинки з пива.
Упорядник | Очищувані компоненти |
---|---|
Ячмінь | Пил, забруднення |
Вода | Мінерали, хлор, бактерії |
Хміль | Бітерні речовини, олії |
Дріжджі | Цукор, алкоголь, що зброджується |
Фільтри | Зважені частки, тверді частки |
Природне осадження | Ячмінні крохмалі, протеїни |
Дослідження японських вчених показали, що регулярне вживання пива здатне знизити ризик таких захворювань, як рак шлунка та рак стравоходу, у 2-3 рази. Пиво сприяє очищенню сечоводів, промиває нирки та перешкоджає утворенню каменів..28 черв. 2012 р.
Що виводить пиво із організму?
Пиво, потрапляючи в організм, розщеплюється в шлунку, основна частина надходить у кров, звідки надалі диханням – у печінку. Решта виходить із сечею та диханням. Хмільні напої, через низьку міцність, швидко проникають у сечовий міхур.
Що можна вилікувати пивом?
Вживання одного літра пива забезпечує постачання половини денної норми магнію. Теплий напій народні лікарі рекомендують використовувати у лікуванні бронхіту, ангіни, простудних захворювань, що супроводжуються сильним кашлем.
Яка користь від пива?
Оскільки в ньому містяться вітаміни В1, В2, РР, воно корисне для шкіри та волосся. Також пиво покращує травлення, оскільки гіркота хмелю стимулює виділення жовчі та шлункового соку. Ну а антиоксиданти, що містяться в пиві, покращують не тільки стан травного тракту, а й зір, а так само серцеву діяльність.