Кабан — потужна і дика тварина, чиє м'ясо є цінним продуктом у харчовій промисловості та для любителів домашнього приготування. Відмінна риса м'яса кабана – його специфічний запах та смак.
Згідно з думкою багатьох кухарів, вимочування м'яса кабана перед приготуванням є необхідним кроком, який дозволяє усунути небажані якості м'яса і надати йому більш м'якого та ніжного смаку. Однак про суттєвість цього процесу існує деяка дискусія.
Вимочування м'яса кабана в холодній воді з додаванням різних інгредієнтів, таких як сіль, сода, лимонний сік або оцет, допомагає усунути неприємний запах та гіркоту, а також розм'якшити м'ясо. Це відбувається за рахунок того, що дані інгредієнти сприяють руйнуванню колагену та білкових структур, роблячи м'ясо більш ніжним та соковитим.
Вид м'яса | Чи потрібно вимочувати |
---|---|
М'ясо кабана | Так |
Велику дичину прийнято вимочувати у питній воді протягом доби, періодично змінюючи воду. Для позбавлення від неприємного запаху м'ясо дикого кабана вимочують протягом кількох годин у слабкому 2-відсотковому розчині оцту або лимонного соку .
Зміст:
Як правильно вимочувати дикого кабана?
У домашніх умовах для позбавлення від неприємного запаху м'ясо дикого кабана вимочують у слабкому 2-відсотковому розчині оцту або лимонного соку протягом кількох годин, або для цих же цілей використовують молочну сироватку, в якій м'ясо має перебувати протягом доби.
Як обробити м'ясо кабана?
Для її видалення шкіру спочатку ошпарюють, висмикують щетину, зачищають, обпалюють і ретельно миють.Якщо Вам дістався дуже жилистий шматок, його потрібно опустити в прохолодну воду і після повільного закипання проварити до готовності близько 2 годин. Збережена копія
Навіщо вимочують дике м'ясо?
Навіщо вимочують м'ясо Народна поголос рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається, що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00.
Як вимочувати м'ясо диких тварин?
М'ясо потрібно вимочити у великій кількості води приблизно 8-10 годин. Воду міняти потрібно разів 8-10. В останній воді краще розчинити оцет, до слабокислого розчину. У процесі вимочування та під впливом оцтової кислоти м'ясо стає м'якшим і зникає запах.