Закиньте макарони у киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб вода не википіла. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилини, а великі або довгі – 8-9 хвилин. 22 жовт. 2021 р.
Як правильно варити макарони, щоб вони не злиплися?
Якщо ви варите макарони на плиті, то потрібно розраховувати, що на 100 грам виробу вам знадобиться 1 літр води. Спочатку потрібно поставити воду на вогонь, додати сіль і почекати, доки вона закипить. Тільки після цього поміщати у воду макарони, зменшити вогонь до помірного і періодично помішуватищоб вони не злипалися. Збережена копія
Що додають у макарони, щоб вони не злипалися?
Щоб макаронні вироби не злиплися, можна додати в каструлю трохи оливкової або соняшникової олії. Готові спагетті відкиньте на друшляк. Промивати їх водою не варто – просто додайте ще олії.